En efterlängtad återvändare

Efter många trogna år på Formex valde A Lot Decoration att testa sina vingar och ställa ut i eget showroom i Falköping i januari. Deras frånvaro blev påtaglig och de efterfrågades både av besökare och andra utställare. I augusti är de tillbaka! Läs intervjun nedan med A Lot’s VD Lars Bonander.

 

Om A Lot Decoration

A Lot erbjuder allt från dekorationsartiklar till mindre möbler till florister, dekoratörer, blomsterbutiker, inrednings- och presentbutiker.

På Formex i augusti finns A Lot i området Lifestyle & Garden i hall B.
Monternummer B05:13 och B05:17

Finessen med just Formex

Att ställa ut i eget showroom i Falköping beskriver Lars som ett roligt och lyckat projekt, men inget som har ersatt mässmediet. Nu är A Lot tillbaka på Formex i augusti!

– För oss är det viktigt att vara på mässor och möta olika slags kunder i verkligheten. Det finns så mycket energi och engagemang på Formex och det är fantastiskt att spontant kunna bjuda in till en kopp kaffe och ett samtal. Det är finessen med just Formex. Generellt finns det ingen liknande mötesplats med den möjligheten, säger A Lot’s VD Lars Bonander.

En team-aktivitet!

Mässförberedelserna inför augusti har pågått sedan början av maj. Lars belyser vikten av noggranna förberedelser för ett gott resultat på mässan, där mycket går att förbereda på hemmaplan. Hos A Lot har det målats kulisser, planerats exponering utifrån kundperspektiv, placerats nya produkter och räknats på vad de kan ha för erbjudanden under Formex.

– Vi planerar montern utifrån flera håll och vad vi vill att kunden ska mötas av. Men främst av allt coachar vi medarbetarna i att detta är något vi gör som ett team. I och med långa mässdagar är det viktigt att vi peppar dem. Det är en tre-dagars-fest att vara på Formex, något vi gör tillsammans!

Vikten av långvariga kundrelationer

Det bästa på mässgolvet tycker Lars är blandningen av människor, och berättar ett favoritminne från Formex. Två unga tjejer med en nystartad webbshop besökte mässan, och med en begränsad budget frågade de om hur mycket de måste handla för. Ingenting, svarade Lars och tjejerna blev så glada.

– Den minsta beställningen idag kan bli din största kund om fem år och det är det bästa med Formex. Att möta så många olika kunder, skapa långvariga relationer och få följa deras utveckling, fortsätter Lars. De tänker att de är små i jämförelse med oss. Men, den som är liten idag är kanske inte liten imorgon. A Lot’s kunder är ofta små butiker som är trogna deras produkter, något man hoppas på ska fortsätta tack vare många möten på mässan.

– Vi är kanske inte kända för gemene man, men A Lot är kända i skrået och det gör mässmediet perfekt för oss. I augusti hoppas vi på många små till mellanstora möten, säger Lars och fortsätter. Vi ser mycket fram emot mässan i augusti där vi kommer att fokusera på att visa upp vårt stora höst- och julutbud.

Mer inspiration här

Monchiqe x Lisa Bengtsson

På Formex i januari 2024 skapades La Café med italienska Rivieran tema.

Café Mimou

I augusti 2023 skapade Anna Starrén det populära caféet på Formex.

En historisk stilresa

Cecilia Tivar skapade sex årtionden av dukningar.