Formex Design Talents

Möt morgondagens designstjärnor på Formex i augusti.

Är du morgondagens designstjärna?

Är du en oetablerad designer som längtar efter att visa upp dina produkter för inköpare, producenter och media? Ansök till Design Talents!

Design Talents är ett av Formex mest spännande inslag där talangfulla och oetablerade designers från Sverige och internationellt får ansöka om en plats att visa upp sina innovativa designlösningar och produkter på mässan. De som blir utvalda till Design Talents är framtidens stora namn och väljs ut av en jury för att spegla bredden av produkter på Formex.

 

Nu är ansökningsperioden över – tack för alla ansökningar för augusti!
Ansökan till nästa Design Talents i januari 2025 öppnar under hösten.

Träffa Daniel från företaget MADE IN GBG som tidigare ställt ut i Design Talents

Monterinfo & pris

Du som blir uttagen till Design Talents får möjlighet att tacka ja till en monter på mässan. Montern står klar vid din ankomst till mässan med matta, ett eluttag, belysning på tross, målad vägg och ditt marknadsföringsnamn i vinyltext på väggen. Efter detta grundutförande inreder du själv din monter så som du önskar. Monterytan är 6 kvm, 3×2 meter.

Registreringsavgift är 2 195 kr exkl. moms och monterhyra är 5 795 kr exkl. moms. Du kommer bara att debiteras om du blir uttagen.

Urvalet

Vid urval till Design Talents tittar vi på produkterna utifrån nyhetsvärde gällande idé och form samt att få en bra mix av produktslag på mässan. Avdelningen byggs på ett arkitektoniskt spännande sätt som skiljer sig från övriga montrar i hallen.
Du som blivit antagen till Design Talents är välkommen att delta på upp till tre mässor. 

Priset Best in Show

Varje mässa utser vår jury en vinnare i Best in Show – ett designpris för den formgivare som utmärkt sig lite extra bland alla talanger. Vinnaren presenteras för pressen på Formex scen, och i priset ingår en monterplats värd 15 000 kr till nästkommande mässa och redaktionellt innehåll på formex.se och i sociala medier.

Best in Show i januari 2024

Vinnaren i januari 2024 var Studio Madelen Möllard som skapar objekt och inredning med inspiration från sin konst. Klicka på länken för att läsa vår intervju med Madelen.

Inspireras av utvalda Design Talents från Formex i januari 2024

John Jakobsson

Korvbrädan

Moa Märta Markgren

Plantstraws

Rum och Flora

Studio Madelen Möllard

T I D studio

Vemod Arts

Formex säljteam

Tveka inte att kontakta våra säljare vid frågor

Key Account Manager

Sales Manager

Sales Manager

Sales Manager

Sales Manager

Maria Hallesson (föräldraledig)

Skicka e-post
+46 8 749 42 88