Café Mimou x Anna Starrén

På mässan i augusti 2023 fick kreatören och floristen Anna Starrén i uppdrag att skapa ett inbjudande och härligt café. Resultatet blev precis som vi trodde, ett ställe man ville hänga i, äta gott, göra business, lyssna till inspirerande samtal och omfamnas av hantverk. Läs vår intervju med Anna Starrén här nedan.

Hej Anna! Vad har du för relation till Formex sedan tidigare?
Formex är nystart, kickoff, ny termin. Det är på Formex jag har valt verktygen till min gigantiska fix och trix pryllåda. Den kreativa processen finner jag bland människor, i möten, färger och grejer. Jag har varit en klassisk besökare som gjort inköp till butik, en utställare för varumärket ODDBIRDS och sen har jag byggt några trendutställningar där Formex varit uppdragsgivare.

Berätta om ditt uppdrag på Formex i augusti.
Jag fick i uppdrag att utforma en inspirerande och dekorativ miljö i Formex café på 250 m2 som ligger i området Scandinavian Living & Dining i Hall A. Det fanns ett befintligt kökssystem på platsen som ingick i ytan. Annars var det helt tomt.

Varför valde du att samarbeta med just svenska varumärket Mimou?
Jag jobbar med Mimou från och till. De har mängder av fantastiska produkter som funkar jättebra i ett café. De hade inte ställt ut på Formex sen 2009, så vi lockade dem med en bra yta och ett härligt sällskap. Deras vänner från Ronneby, på Café Mandeltårtan, kurerade bakverken till Formex café – som smakade ljuvligt. Vi ordnade olika workshops med bland annat Katrin Bååth, Karin Mannerstål och mig själv. Dessutom hade vi Marlene Agemo i montern som visade upp sin bok. Så vi var ett härligt team.

Vad fick du fått för respons av besökarna?
Jag har bara fått höra lovord, superlativ, hurrarop!

Läs mer om Anna Starrén här.
Besök även svenska varumärket Mimou här.

Mer inspiration här

Monchiqe x Lisa Bengtsson

På Formex i januari 2024 skapades La Café med italienska Rivieran tema.

CANCAN

Coloramas nya satsning hade världspremiär på Formex.

En historisk stilresa

Cecilia Tivar skapade sex årtionden av dukningar.