Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Handarbetets vänner - Workshop Lotta Ahlvar

2017-01-20 13:15 - 14:00

Lokal A32:35

Handvävaren Åsa Pärson ingår i danska Kvadrats designteam vid sidan av världsnamn som till exempel Patricia Urquiola och bröderna Ronan and Erwan Bouroullec. Hon beskriver sin handvävning som enkel, lågmäld och att den får ta tid. Åsa Pärson arbetar också som lärare och är själv utbildad i Sverige och utomlands, bland annat i Japan. På scenen berättar hon om sin roll som formgivare där vävstolen är själva skissblocket och hur man förmedlar kunskap och inspirerar studenter inom vävning.
På scen finns även Lotta Ahlvar.
Under Formexmässan är Åsa aktuell i workshopmontern Fiber Folding Lab i B-hallen17:18, där besökaren får skapa tredimensionella bärbara textilier med hjälp av värme och vikningar. Väl mött.

Föreläsare

  • alt

    Lotta Ahlvar

    Föreläsare

    Handarbetetsvänner / HV Textil

    Lotta Ahlvar är en välkänd person i den svenska design- och modebranschen, idag är hon vd på anrika Handarbetets Vänner. Lotta är en flitigt anlitad föredragshållare, där både institutioner och näringsliv är uppdragsgivare. På mässan föreläser Lotta Ahlvar dagligen om tendenser inom design, konst och hantverk samt hållbarhet. På scenen medverkar också varje dag olika intressanta gästföreläsare och vänner som Lotta samtalar med. Väl mött