Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

alt

Samtal om modehantverk

2017-01-19 13:15 - 14:00

Lokal A32:35

Som chefsdesigner på H&M var Margareta van den Bosch en av världens mest inflytelserika modepersoner och i den rollen ansvarade hon också för H&Ms internationella modesamarbeten. Margareta samarbetade med modeskapare och Haute Couturehus som till exempel Karl Lagerfeld, Viktor & Rolf, Versace, Lanvin och Alexander Wang.
Idag arbetar Margareta van den Bosch som kreativ rådgivare på H&M. På Formexscenen berättar Margareta bland annat om hantverket bakom kronprinsessan Victorias Nobelklänningar skapade av företagets miljövänliga material. Margareta och H&M har belönats med Guldknappen. Och Margareta har mottog ELLE-galans hederspris och 2013 tilldelades hon medaljen Illis Quorum av åttonde storleken, en medalj som delas ut av regeringen.
Tiia Vanhatapio är kreatören bakom det finska modemärket med samma namn. Med Stockholm som bas i Sverige arbetar hon också som creative director. För sina insatser i mode har hon tilldelats Elle Style Award och The Golden Hanger. På Formexscenen intervjuar hon Margareta van den Bosch. Väl mött till ett initierat samtal om modehantverk.