Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Pressmeddelande

Höstens trender i Formex Trendrestaurant Nordic Me

Inredningsstylisten Tina Hellberg har fått uppdraget att gestalta Formex Trendrestaurant utifrån höstens tre trender, Shape of things, Authenticity och Sensory. Dessutom gästspelar för andra gången en välkänd kock. Denna gång är det Leif Mannerström som har en favoriträtt med på menyn.

I Formex Trendrestaurant Nordic Me kan besökarna koppla av och njuta av maten samtidigt som de omges av inspiration. Tina Hellberg tolkar höstens trender som är framtagna av Swedish Fashion Council. I sin tolkning vill hon visa på olika material och olika färgkombinationer i tiden som fungerar i inredning och inte bara är snygga på ett moodboard.

- Att få vara med här på Formex och lyfta fram formgivares arbeten och göra ett personligt urval är ett roligt och samtidigt ett komplext uppdrag. Dels för att det finns mycket att välja på, men också för att det är lätt att missa den som inte gör så mycket väsen av sig men är ett riktigt guldkorn. Det är viktigt för mig att det är äkta, jag är inte så mycket för ting som bara ska vara skojiga även om jag kan uppskatta humoristisk design som exempelvis en kaninlampa. Det är i mixen av föremålen som det händer. Komposition är viktigt när en vill få till ett visst uttryck såväl i butiker, utställningar som i ens eget hem, säger Tina Hellberg.

Tina Hellberg är inredningsstylist och bor i Stockholm. Hon fokuserar på material, färger och gärna något från naturen. www.tinahellberg.se

Formex äger rum 24-27 augusti 2016 på Stockholmsmässan.

För mer information besök www.formex.se eller kontakta:
Christina Olsson, +46 8 749 44 28, christina.olsson@stockholmsmassan.se,
Catarina Oscarsson +46 8 749 43 66, catarina.oscarsson@stockholmsmassan.se

Formex arrangeras av Stockholmsmässan och äger rum två gånger per år. Mässan är Nordens ledande mötesplats för nyheter, affärer, trender, kunskap och inspiration inom inredningsbranschen. Formex välkomnar 900 utställare, 24 000 fackbesökare och över 850 medierepresentanter.

Bilder