Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Pressmeddelande

Formex fylls av Nordic Buzz

Under höstens Formex fylls Victoriahallen på Stockholmsmässan av Nordic Buzz, ett nordiskt projekt för entreprenörer inom de kreativa näringarna. 70 utvalda designers har i år antagits till att medverka inom fyra olika områden: Interior Design details; Crafts & Lifestyle products; Fashion, Accessories & Jewelry och Illustration, Artwork & Industrial Design.

Nordic Buzz – New Creative Business är ett projekt om görs i samarbete mellan Danmark, Finland och Sverige och genomförs i år för tredje gången men för första gången i Sverige. I år ligger fokus på hållbara produkter och affärsidéer. Syftet med projektet är att ge företagen möjlighet att vidareutveckla sig och sitt företag, att visa upp sina produkter på en internationell mässa samt möjlighet att skapa nya kontakter med andra designers, utställare, inköpare och press.

– Att ställa ut på Formex ger våra företag en fantastisk möjlighet att nå ut till väldigt många. Det öppnar upp möjligheter till nya kontakter, både nationellt och internationellt. Förutom match-making, som här sker på flera olika plan, är det en nyttig erfarenhet för företagen att ställa ut på en mässa; med allt arbete som krävs innan, under och efter ett deltagande, säger Malin Davidson, Marketplace Borås, svensk projektledare för Nordic Buzz.

– Formex verkar aktivt för att ge unga formgivare i Skandinavien en plats att visa upp sig. För oss känns det väldigt stimulerande och glädjande att kunna välkomna Nordic Buzz som en del av höstens mässa. Vi har i många år arbetat med att lyfta de unga och ännu icke etablerade formgivarna genom bland annat Design Student Selected, Young Designers och inte minst Formex Nova-priset. Det är viktigt att unga formgivare får en möjlighet att visa upp sig och vi har vi en unik mötesplats där de kan möta hela branschen under några dagar. Det finns många som startat sin designkarriär på Formex och vi hoppas få se många fler framgångssagor de närmsta åren. Det blir extra spännande att i år möta en ännu större grupp av designer som är i sin linda säger Christina Olsson, projektchef för Formex.

Nästa Formex äger rum 24-27 augusti 2016 på Stockholmsmässan.

För mer information besök www.formex.se eller kontakta:
Christina Olsson, +46 8 749 44 28, christina.olsson@stockholmsmassan.se,
Catarina Oscarsson +46 8 749 43 66, catarina.oscarsson@stockholmsmassan.se

Formex arrangeras av Stockholmsmässan och äger rum två gånger per år. Mässan är Nordens ledande mötesplats för nyheter, affärer, trender, kunskap och inspiration inom inredningsbranschen. Formex välkomnar 900 utställare, 24 000 fackbesökare och över 850 medierepresentanter.

Bilder