Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Pressmeddelande

Oändlighet och fritänkande i Nordic Space på Formex

Vårens trendtema på inredningsmässan Formex - Nordic Space - präglas av ett öppet sinne utan ängslighet. Det är inkluderande snarare än exkluderande. Här finns det utrymme för de expressionistiska uttrycken. Det artistiska tar plats i våra hem och konsthantverket är den nya designvaran.

Ledorden för vårens trendtema Nordic Space är utrymme, fritänkande, rymd, oändlighet och tillåtande. Uttrycket är personligt och det experimenteras med taktila ytor, mönster och allehanda tekniker. Samtidigt är formen i många fall reducerad och utsökt.

– Vi ser stora inredningsföretag i många olika spännande samarbeten med kända designmärken men även med mindre hantverksstudior, allt för att hitta sin personliga prägel på sortimentet. Önskan om det unika uttrycket ger stort utrymme för kreativitet men det ställer höga krav gällande materialval, mönster och teknikval för att faktiskt kunna sätta produkten i produktion, berättar Christina Olsson, projektchef för Formex.

Vårens trendtema Nordic Space består av tre trender, Monolith; det reducerat enkla och stilrena möter naturmaterial med arkaisk form, Milk & Flowers; tillåtande volymer och fritänkande flyttar in i våra hem, och Astronautica; ett grafiskt rent och lyxigt tema där rymden möter marina influenser.

Färger: kulörerna bygger vidare på höstens blå och röda linje som vattnas ur och som nu blir mycket ljusare med addering av rymdgrå nyanser. Färgspråket är kliniskt, friskt och sportigt men har samtidigt mycket värme.

Material: hårda och fasta material med böljande, vikta, perforerade ytor som skapar mjuka effekter. Spegelglas, färgat glas, rostfritt stål, plast och färgad betong. 3D-tryck och flödande graderade färger skapar en illusion av mjukhet.

Formex äger rum 18-21 januari 2017 på Stockholmsmässan.

För mer information besök www.formex.se eller kontakta:
Christina Olsson, +46 8 749 44 28, christina.olsson@stockholmsmassan.se,
Catarina Oscarsson, +46 8 749 43 66, catarina.oscarsson@stockholmsmassan.se

Formex arrangeras av Stockholmsmässan och äger rum två gånger per år. Mässan är Nordens ledande mötesplats för nyheter, affärer, trender, kunskap och inspiration inom inredningsbranschen. Formex välkomnar 950 utställare, 23 000 fackbesökare och över 850 medierepresentanter.

Bilder