Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Vardagsvackert i trendrestaurangen

Formex trendrestaurang skapad av Rad o Rand

På senare år har Formex Trendrestaurang i hall B blivit allt mer välbesökt. Årets restaurang, som är den största hittills med över 200 platser, är skapad av design- och stylistföretaget Rad o Rand.

Här gestaltas mässtemat Nordic Space i en utställning med utvalda produkter från mässan, i inredningen och naturligtvis på menyn.

– När jag gör utställningar börjar jag ofta med att göra en modell. För Trendrestaurangen tänkte jag mig en nordisk känsla med mycket trä och naturmaterial, berättar Jan Rundgren.

– De senaste åren har den varit ganska färgstark och jag ville lugna ner det lite. Mässsan runt omkring är så full av uttryck.

Restaurangen är öppen mot utställningarna och montrarna runt omkring. Den ombonade och omslutande karaktären i årets tema återspeglas i boxar som ramar in utställningen. Det finns också möjligheter för de som vill att sitta lite mer avskilt. Jan har skapat 16 fyrkanter, små rum i rummet, där två personer kan sitta och äta.

Till utställningen har det valts produkter som på olika sätt återspeglar temat Nordic Space. – Det inre rummet kan till exempel handla om de saker som vi har närmast oss, de vi använder varje dag. Det vardagsvackra.

Också menyn får en nordisk karaktär, präglad av säsongens råvaror. Konceptet följer de senaste årens starka trend att höja de vegetariska inslagen.

– Det är en bra tid på året att skapa en meny, med alla nyskördade grönsaker. Det kommer att finnas ett stort tillbehörsbord, som en skördebuffé, där man väljer tillbehör till sin huvudrätt. Om man väljer att inte äta kött så blir det ändå en härlig måltid.

Monter B19:20