Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Vad betyder Formex för Lena Nyholm?

Det är inte bara musiken som gjort succé i TV-programmet Så mycket bättre. Lena Nyholm är inredaren, designern och scenografen som står bakom programmets hyllade styling. Lena har jobbat med Så mycket Bättre i 6 säsonger och utöver tv-uppdrag så inreder hon privathem, kontor och restauranger, samt ritar mönster till tapeter och mattor. Snart får vi även se hennes första lampa som hon ritat i samarbete med Ateljé Lyktan.

Du är en inspirerande besökare, vad betyder Formex för dig?
– Tack! Ni är en inspirerande mässa! Formex är superviktigt för mig och mitt arbete som inredare och scenograf. Här får jag möjlighet att träffa de leverantörer och samarbetspartners som jag jobbar med. Här finns otroligt många nya och intressanta formgivare och designers som jag annars hade haft svårt att hitta till. Och här blir jag framförallt inspirerad och peppad inför nya projekt.

Vad tycker du är roligast med Formex?
– Roligast är nog att se alla nya utställare på Young Designers. Det är fantastiskt att se både produkterna och konstnärerna bakom dom. Jag tycker det är oerhört viktigt, och väldigt roligt, att lyfta fram nya och mindre företag i de projekt jag jobbar med.

Hur lägger du upp ditt besök för att få ut så mycket som möjligt av mässan?
­­– Jag brukar dela upp mina besök i flera kortare besök istället för ett långt. Annars får jag lätt ett overload av all inspiration. Huvudet går ju på högvarv av alla vackra saker och alla härliga människor. För mig är det viktigt att hinna andas och sortera för att kunna ta in allt.

Vilken monter får man inte missa?

­– Jag har alltid varit fascinerad av glas och hantverket kring det. Jennie Olofsson som har märket Big Pink är inte bara en fantastiskt duktig glasblåsare och konstnär, utan även en inspirerande person som jag alltid blir glad av att träffa. Henne hittar du på Young Designers såklart.

Vad ser du mest fram emot med vårens mässa?
– Formex är för mig som startskottet för det nya året.

Vilka trender tror du att vi får se?
– Jag hoppas att vi får se ännu mer miljötänkande och produktions-medvetenhet.