Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Workshop under Formex

Kavla upp ärmarna och skapa något att ta med dig hem. Handarbetets vänner och Materialbiblioteket kör workshops under mässan.

FIBER FOLDING LAB
Välkommen till en workshop med anrika Handarbetets vänner.
Vi chockar tyg till stora former. En teknik med Japanskt ursprung likt origami.Hand arbetarnas vännder
Här får du prova på att skapa tredimensionella ytor med hjälp av värme, veck, vikningar och geometri.

Vi ses i monter B17:18WORKSHOP – SÅ GJUTER DU I STEN!
Sten är vackert och hårt. Det har du säkert lagt märke till. För dig som tycker om känslan av sten men vill kunna forma den fritt kan Jesmonite vara en lösning.Materialbiblioteket
Under FORMEX den 20 januari klockan 13.00–15.00 anordnar Materialbiblioteket i samarbete med Abic Kemi en workshop där du kan lära dig hur man gjuter i det nya materialet Jesmonite. Du får lära dig hur du kan göra för att få till olika ytor och färger. Kavla upp ärmarna och lär dig möjligheterna med detta mångsidiga material.

Workshopen är kostnadsfri men antalet platser är begränsat till 20. Därför vill vi att du anmäler ditt deltagande senast den 16 januari.

Anmälan till: materialbiblioteket@stockholmsmassan.se
 

Varmt välkomna till Materialbiblioteket!
SCANDINAVIAN PATTERN COLLECTION PRESENTERAR ETT SAMARBETE MELLAN SKANDINAVISK DESIGN OCH JAPANSKT HANTVERK.
Sashiko är en form av dekorativa lagningar och förstJapanskt hantverkärkningar och funktionellt broderi med mönster, utvecklad redan på 600- och 700-talen i Japan. Scandinavian Pattern Collection marknadsför skandinaviska mönster på den japanska marknaden och presenterar moderiktiga tolkningar av traditionella sashikomönster från norra Japan samt sashikomönster som skapats av skandinaviska designer och som visades under sashikoutställningen på Sveriges ambassad i Tokyo 2016.
Monter B19:22