Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Mer internationellt på årets första Formex

Årets första Formex mässa är nu över, den präglades liksom temat av spännande möten och många nya intressanta utställare. När mässan stängde på lördagen hade 23 217 besökare passerat genom dörrarna under fyra dagar.

Att Formex är en internationellt etablerad mötesplats syns tydligt då det finns besökare från 61 olika länder. Största besökargrupperna kommer från de Nordiska länderna men allt fler kommer från övriga länder. Störst ökning denna gång var besökare från, Japan, Spanien, Polen Norge och Schweiz

Totalt 800 utställare från 23 olika länder – där Sverige och Danmark är absolut störst i antal och därefter kommer Finland, Norge och Tyskland.

- Formex jobbar med tre ledord, Inspiration, Kunskap och Affärer.
Den här gången ser vi att det gjorts många affärer på plats – 63% av besökarna säger att de har lagt eller kommer att lägga en beställning under mässdagarna och 59% säger att de kommer eller kommer att föreslå att lägga en beställning inom 12 månader.

Det var många nya inspirerande montrar denna gången, fler gamla utställare hade gjort om i sin monter och det verkar ha gett avtryck hos besökarna. De är väldigt nöjda med mässan och räknar med att komma på nästa mässa i augusti, vilket vi tycker är roligt säger Christina Olsson, projektchef för Formex.

Formex Formidable 2016
Det jurybedömda priset Formex Formidable 2016 gick till företaget Stelton för kollektionen Collar, som består av en kaffekvarn, mockabryggare, mjölkkanna och en sockerskål. Kollektionen är formgiven av Daniel Debiasi och Federico Sandri.

Folkets val, som är framröstat av allmänheten har gått till Skrufs glasbruks spilkum skål, formgiven av Carina Seth Andersson.

Nästa Formex äger rum 23-26 augusti 2017 på Stockholmsmässan.