Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Craft, Art and Society, Lotta Ahlvar with friends

Lotta Ahlvar är en välkänd person i den svenska design- och modebranschen, idag är hon vd på anrika Handarbetets Vänner. På mässan föreläser Lotta dagligen om tendenser inom design, konst och hantverk samt hållbarhet. På scenen medverkar också varje dag olika intressanta gästföreläsare och vänner som Lotta samtalar med.

Onsdag 18 januari

Lars Wallin

Lars Wallin som firar 25 år som designer är aktuell med utställningen Lars Wallin – Fashion Stories. Utställningen på Artipelag visar närmare tvåhundra av Lars Wallins unika skapelser och besökarna får möjlighet att följa den kreativa processen från idé till skiss och vidare till färdig couture.
Lars Wallin gick ut Beckmans designskola 1990 och öppnade samma år sin ateljé, redan 1995 tilldelades han prestigefulla Guldknappen. Bland hans kunder återfinns svenska och utländska celebriteter samt det svenska hovet. Han är känd för de klänningar han skapat för kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine men Lars Wallin har också i många år gjort scenkläder både i Sverige och utomlands. Utställningen på Artipelag visas till den 12 mars 2017.


Fredag 20 januari

Margareta van den Bosch
Som chefsdesigner på H&M var Margareta van den Bosch en av världens mest inflytelserika modepersoner och i den rollen ansvarade hon också för H&Ms internationella modesamarbeten. Margareta samarbetade med modeskapare och Haute Couturehus som till exempel Karl Lagerfeld, Viktor & Rolf, Versace, Lanvin och Alexander Wang.

Idag arbetar Margareta van den Bosch som kreativ rådgivare på H&M.  På Formexscenen berättar Margareta bland annat om hantverket bakom kronprinsessan Victorias Nobelklänningar skapade av företagets miljövänliga material. Margareta och H&M har belönats med Guldknappen. Och Margareta har mottog ELLE-galans hederspris och 2013 tilldelades hon medaljen Illis Quorum av åttonde storleken, en medalj som delas ut av regeringen.